Hoi,

Zoals aangekondigd willen we deze zomer een wedstrijd organiseren voor de meest enthousiaste treinreizigers. We twijfelen alleen erg over de voorwaarden. Omdat jij wellicht interesse hebt om mee te doen, wil ik je graag vragen naar je mening. Je mag per e-mail (via hildebrand@treinreiziger.nl) reageren of via deze pagina op facebook.

Optie 1
In de jaren '50 is er een soort gelijke wedstrijd gehouden. Toen mocht je een station station slechts één keer aan doen / passeren.  Aan de ene kant vinden we het leuk om dezelfde voorwaarden als toen aan te houden. Echter, gezien de voorwaarden kun je dus nooit starten en eindigen op hetzelfde station, want dan zou je dat station twee keer hebben aangedaan. Daarmee wordt het wellicht minder interessant om mee te doen.

Optie 2
Om je meer vrijheid te geven, maar te voorkomen dat iemand op één traject  met een snelle trein heen en weer blijft rijden, kunnen we ook andere voorwaarden hanteren. Een station mag je meer dan één keer aan doen, maar een traject niet. Omdat misschien niet iedereen weet welke trein een intercity passeert zouden alleen de stopstations voor een trajectbepaling meetellen.

Uitzondering? 
Bij optie 2 kunnen veel mensen op hetzelfde station beginnen en eindigen en toch veel kilometers maken. Maar nog steeds niet iedereen. Wie bijvoorbeeld in Vlissingen woont, blijft een probleem houden. We zouden daarom eventueel een uitzondering kunnen maken: is jouw startpunt maar in één richting aangesloten op het landelijke spoorwegnet? Dan mag je de eerste kilometers die je maakt dubbel afleggen, mits het startpunt en eindpunt gelijk zijn.

Wat vinden jullie?
Ik ben benieuwd wat jullie vinden. Onder welke voorwaarde zou je het meeste interesse hebben om mee te doen? Of zouden we beide opties moeten aanbieden? Optie 1 voor de hoofdprijs en optie 2 voor de zilveren prijs? 

 

De hoofdprijs
De hoofdprijs zijn we nog aan het regelen. We gaan in elk geval een InterRail kaart om door Europa te toeren of twee treinkaartjes voor de Thalys weggeven,
Maar het liefst geven we ook een abonnement zodat je voortaan lekker door Nederland kunt toeren. Of dat gaat lukken, is nog de vraag.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties, en ik zal jullie beloven niet te bedolven met allerlei nieuwsbrieven :-)

Groet,

Hildebrand van Kuyeren 

---