Hoi reader,

De afgelopen twee dagen ontving ik meer dan 30 vragen over wat precies een traject is, en wat wel mag en wat niet mag. De definitie was voor velen onduidelijk en er was teleurstelling dat Zuid-Limburg door de regels afviel. Daarom heb ik besloten om de regels te versimpelen. 

Je mag trajecten dubbel afleggen, maar ze tellen slechts 1x mee. Alleen Sittard - Roermond en Meppel - Zwolle tellen 2x mee als je het traject dubbel aflegt. Een traject is de route die de trein aflegt, ongeacht of de trein wel of niet op een station stopt.  De gewijzigde voorwaarden staan ook op KilometerKampioen.nl.

Dus neem je de intercity Amersfoort - Utrecht? Dan mag je daarna gewoon de trein naar Hilversum nemen. Het stukje Utrecht Centraal - Utrecht Overvecht telt echter slechts 1x mee. 

Nog niet aangemeld? Geen probleem, je kunt je tot 15 juni aanmelden. De Kilometer Kampioen vind plaats op zaterdag 20 juni.

Misschien had je al een route gemaakt en is het erg vervelend dat de spelregels nu wijzigen. Dat had ik ook graag willen voorkomen. Maar gezien de grote onduidelijkheid heb ik toch een uitzondering gemaakt. Het zou ook zonde zijn als iemand zou afvallen doordat hij de voorwaarden per ongeluk anders had uitgelegd. Ik hoop op jullie begrip.

Groet,

Hildebrand van Kuyeren
www.kilometerkampioen.nl 

---