Hoi,

We zijn nog druk bezig met de organisatie van de kilometer kampioen wedstrijd. Veel dingen staan nog niet helemaal vast, maar ik informeer je graag wel over de huidige stand van zaken.

Zaterdag 20 juni 
We zullen de wedstrijd hoogst waarschijnlijk organiseren op zaterdag 20 juni. Zaterdags rijden er weliswaar iets minder treinen dan door de weeks, maar er zijn dan goedkopere treinkaartjes en er zijn veel mensen vrij. We kiezen voor één specifieke dag, zodat het een echte wedstrijd is. We wachten nog op een lijstje van werkzaamheden van ProRail. Als we die hebben, kunnen we de datum definitief maken. Precies twee dagen en tien jaar na de wedstrijd is Treinreiziger.nl van start gegaan.

Prijzen 
De winnaar mag kiezen voor een NS Weekend Vrij abonnement of InterRail-kaart. We verwachten verder 25x een Spoordeelwinkel cadeaubon van 25 euro te kunnen weggeven. Dus naar verwachting valt de top 25 in de prijzen :-)

Treinkaartje en inschrijfgeld 
Anders dan gehoopt kunnen we niet alle deelnemers gratis een treinkaartje geven. We zullen slechts enkele gratis kaartjes kunnen geven. In plaats daarvan kunnen we dus wel veel prijzen weggeven.
Ons lijkt het ook erg leuk als alle deelnemers een opvallend kilometer kampioen t-shirt krijgen (vergelijkbaar met dit t-shirt), daarom overwegen we 7 euro inschrijfgeld te vragen zonder treinkaartje of 25 euro inclusief 1e klas treinkaartje. Ik ben benieuwd of jullie dat als belemmering zien. (
Het idee is dat je zelf kunt kiezen of je wilt inschrijven met of zonder treinkaartje.)

Voorwaarden 
Waarschijnlijk kunnen we de definitieve voorwaarden eind april bekend maken.Na de vorige nieuwsbrief is in elk geval wel duidelijk geworden dat we gaan kiezen voor de variant ieder traject maximaal één keer afleggen. Alleen als jouw startpunt maar in één richting is aangesloten op het landelijk spoorwegnet, dan mag je de eerste kilometers dubbel afleggen, mits het het startpunt en eindpunt gelijk zijn. Als alle voorwaarden duidelijk en definitief zijn, komt er een speciale website omtrent de wedstrijd.

Kilometers en in- en uitchecken
We zijn nog niet helemaal uit over hoe we de kilometers gaan berekenen en over de precieze voorwaarden rond de bewijslast. Een tracking app is te fraude gevoelig, dus waarschijnlijk kiezen we voor reizen met de ov-chipkaart waarbij in- en uitchecken een centrale rol speelt. We nemen waarschijnlijk de tariefkilometers als uitgangspunt, maar zullen op enkele plekken daarvan afwijken. Bijvoorbeeld bij de HSL, daar worden veel meer tariefkilometers berekend dan er werkelijk worden afgelegd.

Groet,

Hildebrand van Kuyeren 

---